Experienta de pacient (PX)
Servicii complete de monitorizare si masurare a experientei de pacient
Ce este experienta pacientului (PX)?
Definit simplu, experienta pacientului (PX) reprezinta totalitatea interactiunilor si impresiilor pe care un pacient le are in timpul si dupa primirea serviciilor sau ingrijirilor medicale.
Este un concept pe diferite nivele care depaseste masurile traditionale de eficacitate clinica si siguranta. Intelegerea experientei pacientului este vitala pentru furnizorii de servicii de sanatate, deoarece influenteaza direct satisfactia pacientului, rezultatele tratamentului si reputatia generala a organizatiilor medicale.
Masurarea experientei pacientului – Cum o facem si de ce conteaza?
In stransa colaborare cu institutiile medicale partenere, echipa noastra identifica in prealabil obiectivele si punctele cheie ale proiectului pentru a asigura o implementare eficienta si o actiune precisa. Procesul general de analiza a experientei pacientului cuprinde urmatorii pasi:
- Colectare Date
- Analiza Date
- Raportare si interpretare rezultate
- Planificare si executie (intern-client)
- Feedback continuu
Colectare Date
Obtinem feedback direct prin intermediul evaluarilor de mystery shopping, chestionarelor de satisfactie si a interviurilor cu pacientii. Analizand informatiile despre timpii de asteptare, frecventa programarilor sau rata de reprogramare a vizitelor, obtinem o perspectiva clara asupra eficientei si calitatii serviciilor oferite.
Analiza Date
Datele colectate sunt segmentate in functie de diferite criterii, precum tipul de serviciu oferit, specialitatea medicala sau locatia clinicilor. In timp, analiza datelor obtinute ajuta la identificarea de tendinte si modele cu privire la evolutia experientei pacientului.
Raportare si interpretare rezultate
Datele sunt sintetizate in rapoarte comprehensibile si usor de inteles, evidentiind atat aspectele pozitive, cat si pe cele care necesita imbunatatiri. Ulterior, rezultatele sunt aduse la cunostinta echipei medicale, facilitand implementarea schimbarilor necesare.
Planificare si executie (intern-client)
Pe baza feedback-ului si a analizelor desfasurate, se dezvolta un plan de actiune pentru a aborda aspectele evidentiate. Se implementeaza strategii de monitorizare continua pentru a evalua eficacitatea schimbarilor implementate si pentru a face ajustari suplimentare, daca este necesar.
Feedback continuu
Procesul de analiza si imbunatatire a experientei pacientului este un ciclu continuu. Feedback-ul este colectat in mod regulat, iar procesul este ajustat in consecinta pentru a se asigura ca nevoile si asteptarile pacientilor sunt in permanenta luate in considerare.
Asigura o experienta fluida pentru pacienti, de la primul apel telefonic la comunicarea post-tratament
Evaluarea experientei pacientului nu se limiteaza doar la aspectele clinice, ci include toate punctele de contact, de la primul apel telefonic sau vizita online pana la interactiunile cu medici, asistente si personal medical post-tratament.
Imbunatateste experienta pacientului cu serviciile noastre complete de monitorizare
Ne concentram pe detalii si date care sa sustina furnizorii de servicii medicale in atingerea unor standarde inalte de calitate si satisfactie a pacientului.
Evaluarea calitatii interactiunilor cu personalul
Echipa noastra de specialisti analizeaza modul in care personalul institutiei medicale interactioneaza cu pacientii pe durata intregii experiente. Aceasta evaluare ajuta companiile sa identifice posibile oportunitati de imbunătatire a calitatii serviciilor medicale.
Evaluarea calitatii mediului unitatii de sanatate
Ne concentram pe analiza atenta a tuturor aspectelor mediului fizic si functional al unitatii medicale. Evaluam infrastructura fizica, securitatea, igiena, confortul si accesibilitatea unitatii pentru a ajuta la identificarea punctelor forte ale institutiei in cauza, dar si a domeniilor care necesita imbunatatiri.
Analiza proceselor administrative implicate
Specialistii UpVenta ofera solutii practice de eficientizare a proceselor administrative. In cadrul procesului de analiza avem in vedere factori precum respectarea programarilor, gestionarea eficienta a fluxului de pacienti, sau implementarea adecvata a procedurilor de rezolvare a sesizarilor.
Care sunt beneficiile evaluarii experientei pacientului?
Imbunatatirea calitatii serviciilor medicale
Clinicile primesc feedback direct de la pacienti, identificand punctele forte si slabe pentru a imbunatati semnificativ serviciile medicale
Abordare centrata pe pacient
Abordarea centrata pe experienta pacientului incurajeaza o tranzitie catre ingrijirea axata pe pacient, luand in considerare preferintele, nevoile si valorile individuale.
Cresterea satisfactiei pacientilor
Institutiile medicale pot ajusta si personaliza serviciile pentru a indeplini nevoile pacientilor, consolidandu-si astfel relatia cu acestia, reputatia si atragand noi pacienti.
Solicita o sesiune de consultanta!
Programeaza o intalnire cu unul dintre reprezentantii UpVenta pentru a discuta despre serviciile noastre de audit si despre modul in care te putem ajuta in optimizarea experientei pacientilor in cadrul organizatiei tale.